Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: Päev algas samm madalamalt

  Ühendriikide aktsiaturud alustasid teisipäeva sammu madalamalt. Päeva esimeses pooles pidurdas hoogu detsembrikuu kesine tarbijakindlus ning jätkuv madalseis kinnisvaraturul.

  Aastakümnetega on muutunud trendiks, et aktsiaturg kasvab aasta viimasel nädalal, sel on ka oma nimetus- Santa Clausi ralli. Sel aastal on aktsiad rallinud juba augusti lõpust, mis Föderaalreservi president Ben Bernanke teatas, et pank võtab kasutusele kõik meetmed, et elavdada majandust.
  „Santa Claus tuli sel aastal varem juba augustis, meil on olnud neli kuud Santa Clausi rallit juba,” teatas CNN-ile Themis Tradingu investor Joseph Saluzzi, „arvatavasti jääb turg nädala lõpuni praegusele tasemele.”
  Täna avaldatud raporti kohaselt astus tarbijakindlus detsembris sammu tagasi kuna ameeriklased tunnevad enam muret majanduse ning uute töökohtade loomise pärast. Tarbijakindlus kukkus 54,3 punktilt 52,5 punktini, analüütikud ootasid kasvu 56,1 punktini.
  Täna on tähelepanu all elektriautotootja Tesla, kelle aktsia kukkus eile ligi 15 protsenti. Päeva alustas aktsia 1,3 protsendise kasvuga. Apple aktsia, mis on sel aastal kerkinud enam kui 50 protsenti, tegi hommikul uue hinnarekordi 326,66 dollarit. Pärastlõunaks on aktsiahind kerkinud 0,7 protsenti 325,38 dollarini.
  Suurimad tõusjad on täna Chevron +1,31 protsenti, HPQ +0,96 protsenti ja NIKE +0,95 protsenti. Enim on aktsiahinnas kaotanud AIG -2,51 protsenti, American Express -0,91 protsenti ja Ford -0,77 protsenti.
  Kulla hind tõusid taas üle 1400 dollari piiri, pärastlõunaks on väärismetall kerkinud 1,65 protsenti 1406 dollarini. Tõusu jätkab ka pärast ühepäevast pausi toornafta, +0,54 protenti91,5 dollarini.
  Aktsiaindeksites suuremaid muutusi pole toimunud, Dow +0,14 protsenti, Nasdaq -0,21 protsenti ja S&P500 +0,02 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Energiasalve eestvedaja: seitse soovitust uuele valitsusele, mida energeetikas muuta
Uuele valitsusele jäävad kaheksa kuud on piisavalt pikk aeg, et teha kapitaalselt valesid või väga õigeid otsuseid, mis mõjutavad Eesti energeetikasektori pikka vaadet, kirjutab Energiasalve projekti eestvedaja Peep Siitam.
Uuele valitsusele jäävad kaheksa kuud on piisavalt pikk aeg, et teha kapitaalselt valesid või väga õigeid otsuseid, mis mõjutavad Eesti energeetikasektori pikka vaadet, kirjutab Energiasalve projekti eestvedaja Peep Siitam.
ELMO näeb enda kaugjuhitaval tehnoloogial rakendust ka sõjatööstuses
Tallinna kommunaalameti igavene juht paneb ameti maha
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Soomlased ehitavad Helsingisse 400 miljonit maksva soojuspumba
Mereveest sooja tootmine, mida plaanitakse ka Tallinnas, saab Soome pealinnas peatselt tõeks: Helsingi sooja- ja elektritootja Helen plaanib 400 miljoni euro eest püstitada pealinna Salmisaarele tohutu mereveel töötava soojusvaheti.
Mereveest sooja tootmine, mida plaanitakse ka Tallinnas, saab Soome pealinnas peatselt tõeks: Helsingi sooja- ja elektritootja Helen plaanib 400 miljoni euro eest püstitada pealinna Salmisaarele tohutu mereveel töötava soojusvaheti.
Prokuratuur sõdib Ekspressi ajakirjanike trahvimise nimel riigikohtuni välja
Markantne kaasus, kus prokuratuur on veendunud, et ajakirjanikud peaksid kohtumenetlusest tehtavate lugude jaoks võimudelt loa saama, saab nüüd lõpplahenduse riigikohtus.
Markantne kaasus, kus prokuratuur on veendunud, et ajakirjanikud peaksid kohtumenetlusest tehtavate lugude jaoks võimudelt loa saama, saab nüüd lõpplahenduse riigikohtus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.