Rait Rebane • 28. detsember 2010 kell 17:51

General Motors alles kogub hoogu?

Ühendriikide autotootja General Motorsi aktsiahind pole just palju kerkinud oma hiljutisest IPO-st, kuid kaks analüütikud teatasid täna, et on vaid aja küsimus, mil GM lõpuks hoo sisse saab.

Barclay Capitali analüütik Brian Johnson tõstis täna GM-i aktsia hinnasihiks 42 dollarit ning Chris Ceraso Credit Suisse’ist tõstis hinnasihi isegi kõrgemale- 43 dollarini. Novembris taas börsile tulnud General Motorsi aktsia esmane hind oli 33 dollarit, täna kuu hiljem kaubeldakse aktsiaga 2,6 dollarit kõrgemal 35,6 dollaril.

„Vaatamata sellele, et GM-i aktsia pole pärast IPO-t palju tõusnud, leiame isegi oma kõige konservatiivsemates prognoosides, et ettevõte aktsial on suur potentsiaal tõusta,” teatas Barclay analüütik Brian Johnson oma avalduses.

GM-i kolmas kvartal tõi ettevõttele sisse 2 miljardit, tegemist on kolmanda järjestikkuse kasumliku ning positiivse rahavooga kuuga sel aastal. Ettevõte teenis 864 miljonit esimese kolme kuuga, 1,3 miljardit teises kvartalis, mis oli ka alates 2004. aastast edukaim kvartal.

Järgmisel nädalal avaldavad USA suuremad autotootjad oma detsembri kodumaised müügitulemused. General Motorsilt oodatakse 1,9 protsendist kasvu võrreldes eelmise aasta sama ajaga. Kuid tootja peamine kasv peaks tulema arenevatelt turgudelt, kus GM-il on suur turuosa.

„Brasiilia turul omavad GM, Fiat ja VW võrdselt ligi kahte kolmandikku turust,” teatas Johnson, „kiire linnastumine tõstab automüüki ka Hiinas, kus GM-il on tugev positsioon.”

 

Hetkel kuum