Mina oleksin eelistanud Puusaagi

Rein Kilk 03. jaanuar 2011, 00:00

Kui ma peaksin reastama lõppenud 2010. aasta tegijaid Eesti ettevõtluses, siis kaks esimest oleks Krimelte juht Jaan Puusaag ja Ukrainas kinnisvaraäri ajav Hillar Teder.

Mina paneksin küll Jaan Puusaagi Hillar Tederist ettepoole. Puusaag on tegutsemiskoha järgi ikkagi läbi ja lõhki Eesti mees. Puusaag toodab Eestis ja müüb edukalt välisturgudel, sealhulgas väga kaugetel. Ta loob Eesti jaoks suurt lisandväärtust.

Minu jaoks on oluline nende kahe ärimehe hindamisel ka see, et ühte ma tunnen ja teist mitte - tunnen Puusaagi isiklikult, ta jätab väga hea mulje: ta on rahulik vend, toimekas, mõistlik ning perekeskne.

Samas Tederit ma isiklikult ei tunne. Ma isegi mõtlen, et kas ma üldse kunagi olen temaga vestelnud. Seetõttu on mul raske teda iseloomustada. Tean teda vaid ajakirjandusest loetu põhjal, tean, et et ta on mees, kes tõusis põrmust justkui fööniks.

Nii naljaga pooleks - kui ma peaks nüüd veel kedagi (aasta ärimehe kandidaadiks - toim.) pakkuma, siis tsiteeriksin Raja Teelet ja ütleks, et võib-olla pakuks iseennastki.

Lõppenud aasta on mul tegelikult väga hea olnud - üks paremaid, mis mul üldse olnud on. Näiteks Pärnu sadam on korda saanud ning isegi mulle on see efektiivsuse kasv muljetavaldav. Oluliselt on kasvanud saetööstuse mahud ja loodav lisandväärtus tänu uutele investeeringutele. Weroli tehasele ehitame uut tootmisüksust ehk sisuliselt tehase uut südant.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:44
    Otsi:

    Ava täpsem otsing