Fiat võib suurendada osaluse Chrysleris 51%ni enne IPOt

Fredy-Edwin Esse, California 03. jaanuar 2011, 13:34

Itaalia autotootja Fiat võib suurendada enda osaluse Chrysler Group LLC-s praeguselt 20%lt 51%ni enne Chrysleri aktsiate avalikku esmaemissiooni.

"Ma arvan, et see on võimalik, kuid ei tea, kui tõenäoline see oleks," ütles mõlema autotootja tegevjuht Sergio Marchionne Bloombergile. "On võimalik, et Fiat suurendab enda osaluse üle 50%, kui Chrysler otsustab tänavu börsile minna."

Fiat omandas 20%-lise osaluse Michiganis baseeruvas autotootjas 2009. aastal, kui Chrysler läbis pankrotiga seoses restruktureerimise. Lisaks on Fiatil võimalus omandada 15%, kui Chrysler valmistab väikese mootori USAs, vastab müügiootustele väljaspool Põhja-Ameerikat ning toob USAs müüki auto, mis kulutab keskmiselt 7,1 liitrit kütust 100 km kohta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. January 2011, 13:34
Otsi:

Ava täpsem otsing