Frankfurter Neue Presse: Euro võib olla Eestile ohtlik

Katri Soe-Surén 03. jaanuar 2011, 10:54

Eesti liitumine eurotsooniga tugevdab „pistrike“ klubi. Samuti muutub odavamaks puhkus Eestis, kuna jääb ära rahavahetus, kirjutab ajaleht Frankfurter Neue Presse.

Samas on küsitav, kas euro Eesti jaoks ka hea on, analüüsib leht. Eurotsooni liikmena peab Eesti maksma kinni ka endast rikkamate kreeklaste ja iirlaste abi. Samuti ei ole Eestil enam võimalik raha re- või devalveerimine ning Euroopa Keskpanga ühtne intressimäär euro perifeeria tugevalt kasvavale ja edasipüüdlikule riigile tõenäoliselt tihtipeale ei sobi.

Need riskid viisid juba Lõuna-Euroopas selleni, et tänased kriisiriigid kaotasid kõigepealt oma rahvusvahelise konkurentsivõime (mida esialgu varjas liiga madalatest intressimääradest tiivustatud kinnisvarabuum) ja seejärel võlakriisi libisesid. Seda hoiatavat näidet peaks noorim euroliige tulevikus silmas pidama, lõpetab Frankfurter Neue Presse oma analüüsi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    03. January 2011, 10:54
    Otsi:

    Ava täpsem otsing