FT: Eesti liitus, kurss langes

Katri Soe-Surén 03. jaanuar 2011, 15:40

Euro alustas uut aastat langusega, samas ei ole see tõenäoliselt seotud Eesti liitumisega, kirjutab Financial Times.

FT tsiteerib Commerzbanki analüütikut Ulrich Leuchtmanni, kes ütles, et kuigi Eestis on kõrge tööpuudus, on maksu- ja tööseadused väga ettevõttesõbralikud ja toetavad tõenäoliselt riigi edasist taastumist. „Eesti on näide riigist, mis tuli toime riigivõla ja eelarve ohjes hoidmisega drastiliste säästumeetmete abil.“

„Praegu ei ole ilmselt kõige paljutõotavam aeg uue liikme Eesti jaoks eurotsooniga ühineda, eriti kuna läinud aastal keskendusid spekulatsioonid võimalikule laialiminekule,“ ütles FT-le Mitul Kotecha Crédit Agricole’ist.

Euro langes dollari suhtes 2010. aastal 6,5 protsenti. Jõulude ja uue aasta vahel tõusis euro dollari suhtes 2,3 protsenti. Esmaspäeval odavnes euro dollari suhtes 0,7 protsenti, Briti naela suhtes 0,5 ja Jaapani jeeni suhtes 0,3 protsenti.

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    03. January 2011, 16:33
    Otsi:

    Ava täpsem otsing