Jüri Pihl sai lennufirma juhiks

Kadri Bank 04. jaanuar 2011, 00:00

29. detsembril kantigi äriregistrisse ettevõte Panaviatic Holding AS, mille juhiks on märgitud Pihl ja asutajaks Žukovi firma Leonarda Invest AS, mis on ka Äripanga omanikfirma. Ettevõtte aadressiks on märgitud Viru tänav 9 Tallinnas, kus tegutseb ka Äripank.

Uuetest tööülesannetest pikalt ei räägi. Ka eile jäi Pihl oma uuest ametipostist rääkides üldsõnaliseks. Oma tööülesannete kohta vastloodud firmas ütles ta vaid, et tema ülesanne on ettevõtet juhtida.

Firma põhiline tegevusvaldkond on Pihli sõnul lennundus. "Ta (Panaviatic Holding - toim) hakkab tegelema lennundusega. Aga kuna ta on ise holding, siis tal on ka edaspidi tütarfirmad. See kõik on praegu käivitamisprotsessis," ütles Pihl.

Küsimusele, miks Pihl end just lennundusega sidus, vastas ta, et tema on ikkagi valdusfirma juht. Pihli sõnul on valdusfirma loomine seotud omanike ettevõtete struktuuri korrastamisega.

Praegu kuulub Žukovile ka Pihli juhitavale ettevõttele sarnase nimega firma Panaviatic AS, mis tegeleb äri- ja eralennukite opereerimisega.

Pihl selgitas uue töökoha saamist sedasi, et talle tehti pakkumine. "Omanikud tegid, aga ma ei tahaks seda niivõrd täpsustada, kuna see on formeerimise protsessis," ütles Pihl.

Pihl lisas, et tema ei puutu Äripanga asjusse ja tema tegevus "on väga väike osa sellest - kõrvalharu, nagu öeldakse".

Kunagise kapo kahtlusalusega nüüd koos nõukogus. Panaviatic Holding ASi nõukogu liikmed on Sergei Elošvili, Sergey Gorny, Madis Kiisa, Alexander Vasiliev, Anna Žukova, kes kõik on seotud kas Grand Marketing ASi või selle tütarfirma Panaviatic ASiga.

Nõukogu liige Elošvili ja Pihl on aga endised kolleegid politseist. 1998. aastal, kui Elošvili Tallinna politseiprefektuuri komissarina töötas ning Pihl kaitsepolitseid juhtis, kahtlustas kapo, et Elošvili tegi eraturvafirma SIAga koostööd nn lindiskandaalis.

Kaitsepolitsei lõpetas aga 1998. aastal kriminaalasja, sest väidetavalt ebaseadusliku jälitustegevusega seotud isikute kohtus vastutusele võtmine osutuks seaduselünkade tõttu võimatuks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:44
Otsi:

Ava täpsem otsing