Koger ei saanud eurorahast ehitatavat Antsla veevärki valmis

Anne Oja 04. jaanuar 2011, 00:00

Antsla veevärgi ehitust koordineeriv ASi Võru Vesi arendusjuht Marko Tolga ütles, et on esitatud taotlus abikõlbulikkuse perioodi pikendamiseks.

"Koos ASiga Emajõe Veevärk ja Põlva Vesi ASiga oleme esitanud Ühtekuuluvusfondi rahastusotsuse muutmise taotluse, mis edastatakse Euroopa Komisjonile. Muu hulgas oleme taotlenud abikõlbulikkuse perioodi pikendamist kuni 1. juulini 2011," lausus Tolga. "Edaspidine asjade käik sõltub, kas taotlus rahuldatakse või ei."

Antsla toruehitustööd on jaotatud kahte ossa: Põhja ja Lõuna piirkonda. Põhja piirkonna torutöid teeb peatöövõtjana AS Koger & Partnerid ning teises AS Facio Ehitus. Facio on torustiku valmis ehitanud, teha on mõni ülevaatus ja teekate ning osaliselt taastada haljastus, rääkis Tolga vahetult enne pühi.

"Kuna külmadega ei ole võimalik asfalteerida ja kaugeltki mitte pinnata, jäävad need tööd mõlemas piirkonnas kevadesse või suve algusse," täpsustas ta. Lepingujärgsed tähtajad läksid seejuures mitme kuuga lõhki mõlemal peatöövõtjal.

Koger & Parterid plaanis tööde lõpetamist enne 2010. aasta lõppu, kuid Tolga sõnul takistasid seda ilmastikuolud. "Lumi raskendab kaevetöid ja kaablite valdajad, näiteks Elion ei väljasta töölube, kuna külmadega kaevates on suur oht nende kaableid vigastada, mida on ka juba juhtunud," ütles Tolga.

Eltel pole loa andmisest keeldunud. Kaevelubasid väljastava Eltel Networksi juhatuse esimees Enn Eelmets ütles, et nemad pole Antslas keeldunud ühegi tegevusloa andmisest.

Koger & Partnerid sai Antsla linna ehitusobjektil Eltel Networksilt Elioni liinirajatistel ja nende kaitsevööndis tegutsemisemise loa 19. novembril ja see kehtis aasta lõpuni. Selle aasta algusest väljastab tegutsemislube Elion Ettevõtte AS, täpsustas Eelmets.

Mullu juulist augustini Eltel Antslas Koger & Partneritele kaevelubasid ei väljastanud. Eelmine tegutsemisluba anti 20. septembril.

"Eltel Networks pole keeldunud Koger & Partneritele tegutsemisloa väljastamisest ja loa puudus pole küll töödega viivitamise alus," kommenteeris Eelmets.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:44
    Otsi:

    Ava täpsem otsing