Credit Suisse tõstis Barnes & Noble reitingut

Rait Rebane 05. jaanuar 2011, 22:15

Credit Suisse analüütikud tõstsid täna raamatumüügiketi Banres & Noble aktsiareitingut, kuna ettevõte võib kasu lõigata konkurendi Borders Groupi langusest.

Credit Suisse analüütik Gray Balter teatas täna oma aruandes, et kui Borders sulgeb oma poed, väheneksid Ühendriikide suurima raamatumüüja rahaprobleemid. Balter tõstis reitingut neutraalse peale ning seadis hinnasihiks 16 dollarit. Barnes & Nobeli aktsiahind kerkis uudise peale 2,3 protsenti.

Barnes & Nobel on agressiivselt laienenud ka e-raamatute turule. Ettevõtte on välja töötanud väga populaarse e-lugeri Nook, mis on aidanud võita 17-20 protsendist e-raamatute turuosa. Borders alustas e-raamatupoega selles juulis, kuid ei paku oma e-lugerit, selletõttu on nende turuosa ka suhteliselt väike.

Balter teatas, et ligi 70 protsenti Bordesi poodidest teevad kahjumit ning kaupluste sulgemisest lõikaks kasu konkurendi. Analüütiku hinnangul tooks Bordesi kõikide poodide sulgemine Barnes & Nobelile 18 protsenti, ehk 400 miljonit dollarit käivet lisaks.

Bordersi aktsia, mis  kukkus eile aasta madalaimale tasemele 0,83 dollarile, on täna kerkinud 1,2 protsenti 0,85 dollarile. Barnes & Noble aktsia on täna kerkinud 3,29 protsenti 16,01 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. January 2011, 22:15
Otsi:

Ava täpsem otsing