Jim Crameri 2011. aasta lemmikaktsia on Alcoa

Raivo Sormunen 05. jaanuar 2011, 14:27

Telekanali CNBC poolt toodetud ja aktsiakauplejatele suunatud saate Mad Money („Hullumeelne Raha“) saatejuht Jim Cramer ütles oma eilses teleðõus, et tema arvates on 2011. aastal parim Dow Jones tööstuskeskmisse kuuluv aktsia Alcoa.

Crameri sõnul tõuseb alumiiniumi nõudlus nn. katusest läbi, kuna auto- lennundus- ja ehitussektor vajab üha rohkem toorainet. Endise riskifondi juhi sõnul ei pruugi Alcoa aasta lõpuni Dow Jones indeksis püsida kuna ettevõtte on üks suurimaid ülevõtmiskandidaate.

Cramer viskas õhku veel ka prognoosi, et Alcoa aktsiate ülevõtmishind võiks olla kuskil 22 dollarit aktsia kohta (34% praegusest hinnatasemest kõrgemal). Ilma ülevõtmispakkumiseta võiks aktsia aga tõusta sel aastal üle 18 dollari taseme.
Ülevõtjatena tõi ta välja kaevandusfirmad Vale, BHP Billiton ja Rio Tinto plc.

Alcoa aktsia tõusis eile NYSE-l  4,6%, tasemeni 16,52 dollarit.

Alumiiniumigigant teeb oma 2010. aasta majandustulemused teatavaks juba järgmisel esmaspäeval.


 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. January 2011, 15:30
Otsi:

Ava täpsem otsing