Qualcomm ostab Atheros’i 3,1 miljardi eest

Rait Rebane 05. jaanuar 2011, 21:16

Qualcomm, mis keskendub traadita interneti tehnoloogiale, nõustus eile õhtul ostma kiibitootja Atheros Communications’i 3,1 miljardi dollari eest. Tehing on järjekordne näide kui tähtsal kohal on tahvelarvutite ja nutitelefonide turg.

Eile teatasid Qualcomm, et ostab ära kiibitootja Atheros’i hinnaga 3,1 miljardit ehk 45 dollarit aktsia kohta. Ostuhind on 29 protsenti kõrgem kui ettevõtte aktsia kuu tagasi ning 21 protsenti eelmine kui eilne sulgemishind.

Atherosi aktsia kerkis pärast tehingu väljakuulutamist 19  protsenti 44 dollarini. Ettevõtte aktsiad on pärast tehnoloogiasektori väljavaate paranemist septembrikuisest madalseisust kerkinud ligi 50 protsenti.

Qualcommi jaoks on tegemist suurte muudatustega, kuna siiani on ettevõte tegelenud telefonitehnoloogiate väljaarendamisega. Ettevõte on viimasel ajal uurinud võimalusi kuidas laieneda oma turult välja ning Atheros on selleks suurepärane võimalus.

„Qualcommi strateegia on välja töötada telefonis uusi tehnoloogiaid, et laiendada selle võimalusi,” teatas Qualcommi tegevjuht Paul E. Jacobs oma avalduses, „see ostutehing on sellise strateegia puhul loomulik käik.”

Täna on päraslõunal on Qualcommi aktsiahind kerkinud 2,05 protsenti 52,01 dollarini. Atherosi aktsia on täna, pärast eilset rallit, kerkinud veel 1,07 protsenti 44,47 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. January 2011, 21:16
Otsi:

Ava täpsem otsing