Ungari peaminister on valmis meediaseadust muutma

Anu Jõgi 06. jaanuar 2011, 17:58

„Kui Euroopa Liit nõuab Ungari uue meediaseaduse muutmist, siis arvestab valitsus sellega. Oleme Euroopa Liidu osa ja sellel mängul on omad reeglid,“ vahendab Helsingin Sanomat  Ungari peaministri Viktor Orbani sõnu.

Orban lisas siiski, et Ungari uus meediaseadus on teiste Euroopa riikide samasuguste seadustega sarnane.

Rahvusvaheline avalikkus on seadust sõnavabaduse piiramise pärast karmilt kritiseerinud. Ka Euroopa Komisjon avaldas oma kirjas Ungarile kahtlust, et riigi meediaseadus on vastuolus liidu sõnavabadust puudutavate seadustega.

Ungari meediaseadus annab riiklikule järelevalveametile õiguse trahvida kuni 720 000 euroga väljaannet, mis avalikustab informatsiooni, mida amet peab solvavaks. Lisaks on ametil õigus tungida läbi allikakaitse, kui tema arvates on tegu riigi turvalisust ohustava asjaga.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. January 2011, 17:59
    Otsi:

    Ava täpsem otsing