Uuel aastal uue hooga

Signe Sillasoo 07. jaanuar 2011, 00:00

Ütlus "Kõik-kõik on uus jaanuarikuus" sobib väga hästi 2011. aastat alustama. Aastanumbri vahetumise, uue raha, hindade ja seaduste kõrval antakse teatepulk üle ka täiesti uuele teema-aastale. Ja kui päris täpne olla, siis isegi mitmele.

Nüüd on ta siis käes - Tallinn on Euroopa kultuuripealinn. Kaheteistkümne kuu jooksul pakutakse publikule nii Eestist kui ka kaugemalt sadu üritusi, innovaatilisi ideid, uudseid lahendusi ja hulgaliselt mõtteainet. Teema "Mereäärsed lood", mis 43. Euroopa kultuuriaastat Tallinnas iseloomustab, avab publikule vanade tuntud ürituste ja toimumiskohtade kõrval ka täiesti uusi. Näiteks seatakse üles põhuteater, avatakse kultuurikilomeeter ja tantsitakse läbi tuhandeid kilomeetreid Eesti maanteedel. Loomulikult on see vaid pisku sellest, mida kavast leiab.

Samas on käesolev aasta ka käsitööaasta. Ja täiesti õigustatult. On sellega viimastel aastatel ju üha rohkem tegelema hakatud. Miks mitte seda isetegemise rõõmu siis aasta jooksul vältavate üritustega tähistada. Toimuvad ehtekojad, loengud, näitused ning koostöös käsitööõpetajate ja -meistritega aidatakse laulupeolistel valmistada endale sobivaid ehteid.

Ja ka see pole veel kõik. ÜRO on 2011. aasta ametlikult metsaaastaks kuulutanud, et tõmmata tähelepanu metsade säilitamise ja säästva majandamise vajalikkusele. Seega head kultuurset ning käsitöö tegemise ja looduses viibimise rohket 2011. aastat!

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing