Psühholoog: tuleb hakata mõtlema eurodes 

Silvia Kruusmaa 07. jaanuar 2011, 08:49

Hindu eurodes kroonidesse ümber arutada on küll lihtsam, kuid nii "spikerdades" on aju laisem ning eesmärk peaks ikkagi olema õppida mõtlema eurodes, arvab psühholoogiadoktorant Eva-Maria Kangro.

Inimesed jagunevad laias laastus kaheks: ühed on need, kellele tundub, et raha on nüüd rohkem väärt ja eurot tuleb hoida, oluliselt rohkem on aga inimesi, kellele väiksemate rahanumbrite tõttu tundub, et nüüd saab rohkem osta, rääkis Eva-Maria Kangro ETV saates "Terevisioon".

Kangro sõnul on uuringud näidanud, et kohanemine uue raha euroga on võtnud rohkem aega nendes riikides, kus rahanumbrid on olnud suuremad. Nii on selgunud, et itaallastel oli euroga kohaneda palju raskem kui iirlastel.

Psühholoogi hinnangul võib Eesti elanikel selleks kuluda pool aastat kuni aasta. kui osatakse automaatselt öelda, kas mingi arv eurosid  mingi kauba või teenuse eest on odav või kallis hind, on euro omaks saanud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    07. January 2011, 08:50
    Otsi:

    Ava täpsem otsing