Birjo Must • 11. jaanuar 2011 kell 14:58

Aivar Sõerd: positiivsed trendid jätkuvad

Möödunud aasta lõpus nägime tuntavat turistide arvu ja hotellide täituvuse kasvu ning alanud positiivsed trendid jätkuvad ka tänavu, arvas Tallink Spa & Conference Hotelli tegevjuht Aivar Sõerd.

„Kasv käesoleva aasta jaanuaris ja veebruaris võrreldes mullusega on ilmselge. Pakun, et 10-15% võiks kogu aasta käibe kasvu prognoosida ja see tuleb nii täituvuse kasvu kui ka hinnatõusu arvelt“ kinnitas Sõerd.

Sõerdi sõnul on eelkõige Soome ja nendele järgnevate Vene turistide arvud on teinud kõigi aegade rekordeid. „Usun, et Eesti pakub päris häid puhkusevõimalusi – kultuuriüritused, Euroopa tasemele vastav teenindus, väga hea laevaühendus Soome ja Rootsiga ning paranev rongi- ja lennuühendus,“ põhjendas Sõerd.

2010. aasta kokkuvõttes jäid majutusasutuste hinnad kergesse miinusesse. Sügisel toimus murdepunkt, mil nõudluse kasv ja stabiilne pakkumine hakkas mõjutama hindasid. „Jaanuari alguse statistikast selgub, et kui eelmisel aastal oli keskmine hind umbes 45 eurot, siis tänavu 56,5 eurot. Täituvus oli jaanuari alguses 68,7 protsenti ja tänavu 84,5 protsenti,“ rääkis Sõerd.

Terve jaanuar nii kõrge täituvusega ei jää, kuid tuntav hinna ja ka täituvuse kasvutrend jätkub, lisas ta.

Täna avaldas statistikaamet novembri majutuse statistika, mille kohaselt peatus Eesti majutusettevõtetes 2010. aasta novembris 164 000 turisti. See ületas majutusettevõtete viimase kümnendi novembrikuu parima 2007. aasta tulemusi 6 protsenti.

Hetkel kuum