Autokütus kallines järsult

ÄP 12. jaanuar 2011, 00:00

"Eelmisel nädalal toimus Neste algatusel kuus hindade langetamist, mis olid tingitud konkurentsist mootorikütuste jaemüügiturul," ütles Kohv. "Küsimus on automaat- ja teenindusjaamade vahelistes hinnaerinevustes - euro kasutuselevõtt on aastatega väljakujunenud hinnapildi mõnevõrra segi löönud ja sellest tulenev pidev kütusehindade muutumine võib kesta veel mitu nädalat," lisas ta.

Esimene euronädal pakkus autoomanikele väikest närvikõdi, sest pea igal tööpäeval langetasid mootorikütuse müüjad sendi ja poole sendi kaupa hindasid. Eile aga otsustasid kütusemüüjad tõsta bensiini 95 liitri hinda koguni 5 eurosendi ehk 78 Eesti sendi võrra ning diislikütuse hind tõusis kuue eurosendi ehk 94 Eesti sendi võrra.

Kohvi sõnul langesid eelmisel nädalal hinnad nende tanklates ligi neli senti, kuid samal ajal tõusid sisseostuhinnad kuni kaks senti.

"Keskmine juurdehindlus kütuste jaemüügis on kuus senti liitri kohta, seega mootorikütuste jaehind on jõudnud kriitilise piirini, millest edasi toimuks kauplemine kahjudega," märkis Kohv eile avaldatud pressiteates.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:45

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing