Toornafta hind on täna kerkinud 2 protsenti

Rait Rebane 11. jaanuar 2011, 21:02

Toornafta on maailmaturul taas hoo sisse saanud, pärastlõunaks musta kulla hind kerkinud enam kui 2 protsenti ning ületanud 90 dollari piiri. Tarbeaine hinnale andis tõuke Alaska naftajuhtme sulgemine ning prognoos, mille kohaselt USA varud on vähenenud.

Esmaspäeva õhtul suleti Alaska nafta juhe kuna ühes pumbajaamas avastati leke. J.P. Morgani analüütiku sõnul on naftajuhtme, mis kannab 15 protsenti USA-s töödeldavast naftast, 33 tegutsemisaasta jooksul see töö seisak pikim.

„Arvatavasti avatakse torustik nädala lõpus, ” teatas firma oma avalduses, „kuid ametnike sõnul võib siiski esineda probleeme, mis pikendavad seisakut.”

J.P.Morgan’i analüütiku sõnul tõstavad edasised pikendused ja probleemid veel lisaks toornafta hinda.

Samuti oletavad kauplejad, et täna õhtul API poolt avaldatav raport näitab, et USA toornafta varud on taas vähenenud. Platts’i poolt jälgitavad analüütikud prognoosivad keskmiselt, et varud on vähenenud 300 00 barreli võrra.

Päraslõunaks on toornafta hind kerkinud 2,01 protsenti 91,2 dollarini.


 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. January 2011, 21:02
Otsi:

Ava täpsem otsing