ITT jagunemine viis aktsiahinna üles

Rait Rebane 12. jaanuar 2011, 22:37

Ühendriikide tootmiskonglomeraat ning 20. sajandi ikoonettevõte ITT teatas täna hommikul, et ettevõte jaotatakse kolmeks eraldiseisvaks firmaks. Ettevõtte aktsia reageeris otsusele enam kui 14 protsendise hinnatõusuga.

Investoritele meeldib idee, et ITT jaotatakse kolmeks eraldi ettevõtteks, täna pärastlõunaks on aktsiahind kerkinud 14,82 protsenti 60,60 dollarini. Päevane kauplemismaht on miljonilt aktsialt hüpanud 15,3 miljoni aktsiani.

Jaotusplaan, mis teatati enne börsipäeva avamist, näeb ette, et ITT jaguneb tööstusseadmete kontserniks, sõjatehnika ning veeseadmete tootjaks. ITT loob kaks tütarettevõtet kahele viimasele segmendile ning tööstustehnika tootmist jätkatakse vana nime all. Kui ümberkorraldus on läbi viidud, saavad aktsionärid vastu kõigi kolme ettevõtte aktsiad.

„Iga uus ettevõtte on võimekam ja edukam, et luua kindlamad sidemeid klientidega saavutamaks ühine edu.” ütles oma avalduses ITT juhatusesimees Steve Loranger.

Pressiteatega avaldas ITT ka iga segmendi 2011. aasta käibeprognoosid tööstus kontsern 2,1 miljardit, veeseadmed 3,6 miljardit ning sõjatehnika tootja 5,8 miljardit dollarit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. January 2011, 22:37
Otsi:

Ava täpsem otsing