Hispaania töötud moodustavad maailma pikima saba

Riina Valmsen 13. jaanuar 2011, 16:07

24. jaanuaril kavatsevad Hispaania pealinna Madridi töötud moodustada Kongresside paleest algava 5kilomeetrise maailma pikema töötute saba.

Tulevikuta tudengid, kodu kaotamise hirmus pered, homset päeva pelgavad perenaised kogunevad rahumeelselt, takistamata liiklust, et juhtida valitsuse tähelepanu enam kui nelja miljoni töötu raskele olukorrale. Töötute rahvusvahelise assotsiatsiooni president Luis Fern?ndez, kes oli väikese ehitusfirma omanik, kuid hoolimata sellest, et jätkus tööd, pidi oma firma sulgema, sest talle ei makstud juba tehtu eest, kinnitas, et maailma pikima töötute sabaga tahavad nad poliitikutelt ja valitsuselt, et kergendataks töötute olukorda.

Eelkõige soovitakse, et 1. jaanuarist kaotatud töötutoetus - 426 eurot kodulaenu võtnud, kuid töö kaotanud inimestele - taaskehtestataks.

Protestiaktsiooni algatajad heidavad José Luis Rodr?guez Zapatero valitsusele ette hoolimatust ja ükskõiksust töötuse probleemi lahendamisel. “Kui meie protestil on edu, kordame seda iga kuu, et valitsus ja poliitikud probleemi teadvustaks ja meetmeid võtaks,” ütles Fern?ndez.


 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. January 2011, 16:07
Otsi:

Ava täpsem otsing