Nädala jagu lõunanaabrite teatrikunsti

ÄP 14. jaanuar 2011, 00:00

Balti riikide rahvusooperite leping kirjutati alla 2009. aasta lõpus ja see näeb ette koostööd aastani 2013.

"Peale külalisetenduste kajastab leping ka lavastajate ja solistide vahetust, ühiseid ettelaulmisi rollidele ning muid ühisettevõtmisi," selgitas teatrijuht Aivar Mäe.

Niisiis saabki järgmisel nädalal näha Läti rahvusooperi suurepärast esinemist - tantsukunsti suurteoseid "Giselle" ja "Suveöö unenägu" ning oopereid "Jevgeni Onegin" ja "Madame Butterfly" -, samal ajal kui Estonia balletid "Metshaldjas" ja "Kolm musketäri" ning ooperid "Cos? fan tutte" ja "Armastus kolme apelsini vastu" lõunanaabrite publikut rõõmustavad.

"Ooperi- ja balletipublik nii Eestis, Lätis kui ka Leedus saab nautida väga häid lavastusi, ilma et selleks peaks spetsiaalset reisi ette võtma - naaberriikide teatrikunst tuleb koju kätte," tundis heameelt kultuuriminister Laine Jänes.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing