Swedbank: oleme valmis  garantiisid väljastama

Kaisa Gabral 13. jaanuar 2011, 17:02

Swedbank toetab rahandusministeeriumi plaani korrastada kütusemüüjate turgu ning on valmis kütuseäris tegutsevatele läbipaistvatele ettevõtetele garantiisid väljastama.

Swedbanki kütuse sektori juhi Marek Tiiveli sõnul ei pea muret tundma ka väikeettevõtted või väikesed tanklad. “Kui tegu on korrektse ettevõttega, siis ei ole meie poolt garantii saamisel mingeid takistusi,” märkis Tiivel.

Tiiveli sõnul on libafirmade temaatika kütuseäris täna tõepoolest aktuaalne. "Kütusemüügi turul on täna levinud olukord, kus libafirmad teevad üksikuid tehinguid, jätavad maksud tasumata ning seejärel lõpetavad tegevuse. Sellele viitab ka eelmisel aastal mitmekordistunud kütusekäitlejana tegutsevate ettevõtete hulk," selgitas Tiivel. "Selline olukord tekitab ebaausat konkurentsi ning halvendab ausalt tegutsevate ettevõtete olukorda, rääkimata sellest, et riigil jääb väga suur summa maksutulu eelarvesse laekumata.”

“Seetõttu toetame rahandusministeeriumi plaani rakendada meetmed, mis aitavad korrastada kütusemüüjate turgu ning takistada libafirmade tegutsemist," lisas ta.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. January 2011, 17:02
Otsi:

Ava täpsem otsing