Anne Oja • 14. jaanuar 2011 kell 12:43

Kiisler: ministrikoha kaotamine pole õige

Regionaalminister Siim Kiisleri teatel võib regionaalministri koha kaotamist kaaluda alles siis, kui haldusreform on tehtud.

Kiisler andis mõista, et Reformierakonnal pole julgust toetada IRLi ettepanekut omavalitsussüsteemi korrastamiseks. IRL küsib Riigikogu valimistel rahvalt mandaati haldusreformiks, mis tekitaks tugevad regionaalsed keskused.

Haldusreform peab Kiisleri sõnul vähendama vallabürokraatide arvu.

"Eesti regionaalarengu põhiküsimus on omavalitsuste võimekus täita oma ülesandeid," lisas Kiisler kommentaariks Äripäevale. "Meil on vaja tugevaid regionaalseid keskusi, mis suudaksid edendada kohalikku majandust ja aitaksid kaasa ka ääremaade arengule."

Siseministeeriumi andmetel on regionaalvaldkonna eelarve 2011. aastal 200,6 miljonit eurot ehk 3,1 miljardit krooni. Regionaalministri alluvuses töötab 72 inimest.

Hetkel kuum