USA börsimaakler teenib ajukirurgist rohkem 

Katariina Krjutškova 14. jaanuar 2011, 10:35

Wall Streeti maaklerid on heitunud, sest sel kuul boonused kahanevad, kuid seda võib leevendada tõsiasi, et maaklerid teenivad siiski palju rohkem kui ajukirurgid või USA elukutselised kindralid.

Värbajad hindasid, et kümneaastase kogemusega naftamaaklerid võivad teenida vähemalt miljon dollarit sel aastal, samal ajal kui ajukirurg teenib samasuguse kogemusega oma tööd tehes vähem kui 600 000 dollarit.

"Ma ei arva, et see majandusele selline viltune süsteem kasuks tuleks," sõnas 63aastane Georgetowni professor Stephen Rose. "Ma usun, et majanduse lisaväärtuse tekitamise ja palga vahel peaks olema seos. Igaüks hakkab juba unustama alustalasid," lisas ta.

Möödunud aasta üheksa esimese kuuga maksid New Yorgi pangad välja 21,55 miljardit dollarit kompensatsioonideks ja toetusteks. See on üks protsent vähem aasta tagusest perioodist, kuigi töötajate arv on kasvanud vahepeal seitsme protsendi võrra. 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. January 2011, 12:02
Otsi:

Ava täpsem otsing