Airbus: 2010. aastal rohkem tellimusi kui Boeingul

Rait Rebane 17. jaanuar 2011, 20:07

Euroopa lennukitootja Airbus teatas täna, et eelmisel aastal telliti 574 uut lennukit. Majanduse taastumisest on enam kasu saanud Airbus, kuna ettevõtte ületas kolmandat aastat järjest oma konkurenti Boeingut.

Prantsusmaal baseeruva lennukitootja teatel küündis tellimuste maht 74 miljardi dollarini. Samuti toimetas Airbus eelmisel aastal rekordiliselt 510 lennukit tellijateni, selleks aastaks prognoosis ettevõte uut rekordit.

Aasta tagasi telliti Airbusilt vaid 271 lennukit kuna majanduslanguse tõttu tühistasid või lükkasid paljud lennufirmad edasi oma plaanitud ostud.

Boeing teatas selle kuu algul, et 2010. aastal telliti kokku 530 lennukit, klientideni jõudis 462 lennukit.

Airbusi aastast tellimuste mahtu suurendas Richard Bransoni lennukompanii Virgin America detsembri lõpus sisseantud tellimus 60 A320 lennukile. Kompanii sõnul on paljudel firmadel huvi uute, märgatavalt ökonoomsemate A320neo lennukite vastu, mis peaksid klientideni jõudma 2016. aastal.

„Eelmisel aastal olime väga edukad ning see teeb mind optimistlikuks selle aasta suhtes optimistlikumaks,” teatas Airbusi tegevjuht Tom Enders, „sel aastal plaanime tellijatele toimetada 520 kuni 530 lennukit.”

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. January 2011, 20:07
Otsi:

Ava täpsem otsing