Äripäev vabandab PKLi ees

ÄP 18. jaanuar 2011, 00:00

Äripäev rajas 23. novembri 2010. aastal ilmunud kaaneloo "Seadus, mis toob tulu ühele firmale" ja samas lehes ilmunud juhtkirja "Hullud hinnad riigikogus" osaliselt ebaõigetele eeldustele, mistõttu tehti ASi PKL kohta PKLi mainet alusetult kahjustavad valejäreldused. Äripäev väitis, et riigikogus üritatakse suruda läbi meresõiduohtuse seaduseelnõu muudatusettepanekut, mis oleks kasulik ainult ühele ettevõttele ASile PKL. Äripäev kirjutas, et muudatusettepaneku jõustumisel saaks PKL iga pukseeritava tankeri pealt täiendavalt 7800 eurot ja et PKL surub endale soodsat seadusmuudatust läbi riigikogu liikme Kalev Kallo abil.

Äripäev esitas nimetatud artiklites ebaõigeid ja eksitavaid andmeid, mistõttu polnud õiged ka Äripäeva poolt artiklites tehtud kõik järeldused. Muudatusettepanek pole kasulik ainult ühele firmale. Jõustumise korral saaks sellest ka kasu PKLi konkurent Alfons Hakans, mis samuti pukseerib üle 70 000tonnise veeväljasurvega tankereid.

Ekslik oli väide, et PKL teeniks täiendavalt 7800 eurot iga pukseeritava tankeri kohta. Lisanduv tulu ei ületaks 1820 eurot tankeri kohta.

Ebaõige oli Äripäeva väide, et PKL on hääbuv firma. PKLi prognoositav käive oli 2010. aastal 83-85 miljonit krooni ning kasum 13-15 miljonit krooni. Käive on samas suurusjärgus 2009. aastaga.

Äripäeval pole andmeid, mis viitaksid, et meresõiduohutuse seaduseelnõu muudatusettepanekute puhul on PKLi ja Kalev Kallo vahel mistahes seos.

Äripäev palub ebaõigete andmete avaldamise eest PKLilt vabandust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:45

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing