BRICi looja tutvustab uut kontseptsiooni

Fredy-Edwin Esse, California 17. jaanuar 2011, 11:04

Goldman Sachsi ökonomist, kes tutvustas maailmale terminit BRIC, millega liideti kokku Hiina, India, Brasiilia ja Venemaa kasvav mõjuvõim, on nüüd seda nimekirja uute riikidega täiendamas.

Sel nädalal avaldatavas kirjas ühendab Jim O'Neill BRICi majandused Mehhiko, Lõuna-Korea, Indoneesia ja Türgi ühise nimetaja "Kasvuturud" all, vahendab Bloomberg. O'Neill tõusis läinud aastal Goldman Sachsi Asset Managementi juhatuse esimeheks pärast 10 aastat Goldmani peaökonomistina.

"See ei tundu enam loogilisena investoritele vaadelda osasid kiiresti kasvavaid majandusi arenevate turgudena, ütles O'Neill täna avaldatud kirjas. "Tundub selgena, et investorid peaksid enda osakaalu neis riikides suurendama."

O'Neill tutvustas uut sildistamist maailmamajanduse üleüldise muutumise all. "Kui sulle tõepoolest pakub tänapäevane dünaamiline majandus huvi, siis peaks ka majandused õigesti suhestatud olema," ütles O'Neill.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. January 2011, 11:04
Otsi:

Ava täpsem otsing