Aasia tõusis spekulatsioonide ajel

Fredy-Edwin Esse, California 18. jaanuar 2011, 09:52

Aasia peamised turud tõusid täna tehnoloogiasektori abil, sest tekkisid spekulatsioonid, et dünaamilise muutmälu kiipide hinnad hakkavad tõusma.

Elpida Memory oli täna üks peamisi tõusjaid pärast Nikkei ajalehe teadet, et Jaapani firma plaanib tõsta hindu, vahendab Bloomberg. Vastupidiselt liikusid aga mitmed terasetootjad. Hiinas tõusis Aluminium Corporation of China 6,2% pärast teadet, et firma jõuab taas kasumisse. Jaapani kaks suurimat terasetootjat Nippon Steel ja JFE Holdings kukkusid aga 1,4%, kui sai selgeks, et firmade tulemused tulevad prognoositust kehvemad.

"Aktsiaturgude suund on jätkuvalt üles, kui arvestada maailmamajanduse paranemist," ütles Pengana Capitali haldur Tim Schroeders Bloombergile. "Küsimus on lihtsalt selles, kui kalliks on aktsiad praegu hinnatud. Maailmamajanduses on probleeme, millega tuleb 2011. aastal tegeleda ja investorid on seetõttu enda positsioone üle vaatamas."

Pärast eilset suuremat müügilainet on investorid täna märksa tagasihoidlikumalt kaubelnud ning peamised turud on kergelt plussis. Jaapanis tõusis Nikkei 225 indeks 0,15% ning Hongkongis kerkis sealne Hang Seng indeks 0,42%.

Pärast eilset ligi 4%-st kukkumist on Hiina turud taas rööbastele saanud. CSI 300 indeks tõusis 0,11% ning Shanghai A-aktsia indeks 0,09%. Tõusjate hulgas oli veel India Sensex 0,51%-ga. Juhtivatest turgudest oli ainsana languses Lõuna-Korea Kospi indeks, mis kukkus 0,16%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. January 2011, 09:52
Otsi:

Ava täpsem otsing