Katariina Krjutškova • 19. jaanuar 2011 kell 11:48

Antropov: Reformierakonnas oli tööõnnetus

Reformierakonnast IRLi üle läinud riigikogulane Robert Antropov paneb oravaparteile pahaks, et nad oma kandidaate ühest piirkonnast teise solgutavad.

Järgneb intervjuu Antropoviga:

Miks otsustasite vahetult enne valimisi erakonda vahetada?

Arvan, et poliitiliselt on see selge ja arusaadav otsus. Kui riigikogulane ei saa kandideerida valimistel, ei taha ma oma kogemust kõrvale panna. Ma ei tahaks solvuda kõigi peale ja minna kusagilt mujalt õnne otsima.

Reformis olid sisevalimised enam kui kuu tagasi. Kui esimest korda tuli teade, et mind 125 hulgas ei ole, siis loomulikult ma küsisin, mis väljavaated ja võimalused mul on. Aga lahendusi ei leitud ja mul ei jäänud muud teha, kui liituda teise võimuparteiga.

Kas tegu pole ikkagi solvumisega?

Miks ta solvumine on, kui sisevalimised toimusid ja tulemused on ka olnud. Arvan, et see on erakonnale mõtlemiseks, et selline kandidaatide solgutamine ühest piirkonnast teise vahetult enne valimisi tekitab segadust. Kui ma olen teinud tööd Ida-Virumaal ja avastasin end hoopis teisest piirkonnast, siis ongi raske head tulemust oodata. Seda võib nimetada tööõnnetuseks, sest sellest pole keegi õnnelik ja sellised uudised ei tule kellelegi enne valimisi kasuks.

Kas see polnud ikkagi põhimõtteline soov kandideerida Kristiina Ojulandi vastu, sest ta pandi teist nimekirjas ettepoole?

Ei, sellega pole mingit pistmist. Ida-virumaal alustasin ettevalmistustöödega, mul oli selge nägemus, mida teha. Nüüd lihtsalt antakse võimalus teha seda teises koosseisus.

Kas te ei karda erakonna vahetamisega valijaid kaotada?

Ei. Kinnitan, et tegemist on teise valitsusparteiga, kelle vaated on sarnased. Mõned asjad imponeerivad mulle isegi rohkem, näiteks haldusreform. See on olulisemaid asju, millega tegeleda pärast valimisi.

Kui populaarne enda hinnangul Ida-Virumaal olete?

Reformierakonna koosseisus sai seal päris palju käidud ja tutvutud kohalike probleemide ja eluoluga. Eks seda ütlevad valijad, kui populaarne keegi on. Sooviks valijatel vähem tähelepanu pöörata parteidele ja loosungitele. Pigem keskenduda inimestele, kes kandideerivad.

Kui palju raha kavatsete kulutada valimiskampaaniale?

Raha rahaks. Õppetunnid on käes ja seadused on muutunud. Valimiskampaania peab käima kindlalt erakonna kaudu.

Aga oskate summat ligikaudu nimetada?

Ei oska praegu oletada, sest nüüd alles hakkab väga tihe töö. Eks selgub kampaania jooksul.

Mis juhtub, kui te riigikokku ei saa?

Kui riigikokku ei saa, tuleb jätkata aktiivset tegevust muudel aladel, on see siis äri või sport. Mul neid tegevusi on. Peaasi, et tahtmist oleks. Aga noorema inimesena ma usun, et soovi on tegeleda poliitikaga kui ka muude huvitavate elualadega.

Hetkel kuum