Elektrikatkestus kukutas riigi teenused tundideks

Katariina Krjutshkova 20. jaanuar 2011, 00:00

Eile hommikul kell 6.55 tekkinud voolukatkestus Riigi Infokommunikatsiooni Sihtasutuses katkestas operatiivraadioside ja rahandusministeeriumi asutuste teenused mitmeks tunniks.

Riigi Infokommunikatsiooni Sihtasutuse juhi Tõnu Naestema sõnul oli eile kella poole 12 ajal suurem segadus kõrvaldatud. "Praegu enam kriitilist olukorda ei ole. Analüüsime, millest selline rike võis tekkida," sõnas Naestema eile ennelõunal.

Tema hinnangul on tegu ootamatu seadmerikkega, sest läbipõlenud kondensaatorit hooldati alles septembris. "Sellised vead ei tule ka hoolduse käigus välja," lisas Naestema.

Naestema lisas, et nad analüüsivad võimalusi, mis välistaks edaspidi sarnaste juhtumiste puhul voolukatkestuse. Tema sõnul võib see võtta päeva või rohkem.

Eile hommikul katkesid rikkega seoses kõik maksu- ja tolliameti IT-teenused, juurdepääsu polnud ka statistikaameti veebiteenustele, kättesaamatud olid nii statistikaameti veebileht, andmeedastuskeskkond eSTAT kui ka e-posti teenused. Maksu- ja tolliameti teatel sai kõiki tollitoiminguid teha paberil.

Rahandusministeeriumi halduspoliitika asekantsleri Marek Helmi sõnul ükski vajalik toiming katkestuste tõttu tegemata ei jäänud. "Riigikassa väljamakseid oli võimalik teha näiteks kommertspankade vahendusel ning kasutati ka muid alternatiivseid kanaleid teiste teenuste kättesaadavuse tagamiseks," ütles ta.

Operatiivraadioside võrgu katkemise tõttu oli häiritud ka politsei- ja piirivalveametis patrullide ja politseijuhtimiskeskuste omavaheline suhtlemine, mis asendati peamiselt telefoni- ja mobiilsidega.

Elektrivarustus taastati täielikult kell 8.59.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:46
    Otsi:

    Ava täpsem otsing