KUIDAS? Millelt saab tulumaksu tagasi?

Rivo Sarapik 20. jaanuar 2011, 00:00

Maksu- ja tolliameti teeninduskorralduse osakonna juhtivspetsialisti Hannes Udde sõnul teeb see arvestuslikult 45 miljonit krooni ehk 2,9 miljonit eurot vähem tulumaksu tagastamist kui aasta tagasi.

"Kindlasti tuleb see summa väiksem, sest juba 2009. aasta eest ei saanud kõiki vastavaid deklareeritud soodustusi kasutada, kuna ees oli 50 000 krooni piir. Kui varem jäi mingi muu soodustus selle piiri tõttu kasutamata, siis nende soodustuste - õppelaenu intressid, ametiühingu maksed, erakondade annetused - kadumise järel saab täies mahus kasutada näiteks kirikule tehtud annetusi, mida eelmisel aastal kasutada ei saanud," selgitas Udde.

Deklareerimine kroonides, maksmine eurodes. Samuti muutus sellest aastast maksusumma määramise ja tagastamise piir - kui aasta tagasi ei määratud kuni 50kroonise tulemi korral maksusummat või tagastati ainult eraldi avalduse alusel, siis nüüd on piiriks 10 eurot ehk 156,47 krooni.

Lisaks tasub teada, et kui eelmise aasta tulu deklareeritakse kroonides, siis tulumaks tagastatakse eurodes, nii nagu ka täiendav tulumaks tuleb tasuda eurodes.

Kui deklaratsioon on esitatud e-maksuametis/e-tollis ja deklareeritud andmed ei vaja täiendavat kontrolli, tagastatakse enammakstud tulumaks alates 28. veebruarist viie tööpäeva jooksul. Paberil deklaratsiooni esitanutele hakkab maksuhaldur tulumaksu tagastama 20. aprillist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:46
    Otsi:

    Ava täpsem otsing