Üks mees seljatas Tallinna

Katariina Krjutshkova 20. jaanuar 2011, 00:00

Tema parkimisarve tuli kopsakam, sest alates uuest aastast hakkas kehtima uus parkimiskord: tasuda ei tule iga pargitud minuti eest, vaid iga 15 minuti kaupa. Kui pargitud on näiteks 16 minutit, tuleb tasuda juba 30 minuti parkimise eest.

Linnavalitus taastas eile vana korra. Nurmoja saatis ASile Ühisteenused kirja, vastuses nenditi , et iga alustatud 15 minuti eest tuleb tasuda ette nähtud tasu. "Nad ise ajasid mulle ka sellist mulli, et kogu aeg on niimoodi olnud," lausus Nurmoja.

Eile teatas Tallinna linnavalitsus, et taastab minutipõhise parkimistasu juba samast päevast. "Tahame sellega likvideerida eurole üleminekul ilmnenud ebakõla Tallinna linnavolikogu 30. jaanuari 2003 määruse ning m-parkimise eest tasu arvestamise senise praktika vahel," ütles abilinnapea Taavi Aas pressiteates.

Aas sõnas, et tarbija jaoks on kahtlemata õiglasem tasuda teenuse eest vastavalt tarbitud mahule. "Kui tehniliselt on võimalik parkimise eest tasu minuti täpsusega arvestada ja nii on seda aastaid ka tehtud, siis tuleb muuta pigem määrust, mis sätestab 15 minuti kaupa arvestamise," lisas Aas.

Soodsam lühiajalistele parkijatele. Parkimistasu korraldamise muutus on soodsam eriti neile autoomanikele, kes pargivad palju ja lühiajaliselt.

Nurmoja arvutas välja, et 15 minuti süsteemiga oleks ta pidanud parkimise eest maksma kuus ligi 40 protsenti rohkem. "Hea, et see asi nii läks," ütles Nurmoja tagantjärele. Nurmoja märkis, et see on üsna tõenäoline, et just tema tõttu parkimissüsteemi muudeti. Samas ei tahtnud ta kindlalt väita, et linnavalitsus ainult tänu temale reageeris.

Nurmoja saatis päevalehtedele kirjad, mis sisaldasid nii transpordiameti kui ka parkimiskorraldusega tegeleva firma Ühisteenused vastuseid. Tänu nendele kirjadele tuli uus parkimiskorraldus laiemalt avalikuks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:46
    Otsi:

    Ava täpsem otsing