Tammerk: kommentaariumid hoidke rämpsust puhtad

Kadrin Karner 20. jaanuar 2011, 14:04

Ajakirjandusväljaanded vastutavad ka kommentaariumide eest ning need tuleb hoida puhtad, toonitas valimiseelsest manipuleerimisest rääkides ERR-i ajakirjanduseetika nõunik Tarmu Tammerk.

Tarmu Tammerk rääkis ETV saates "Terevisioon", et ajakirjandusväljaanded peaksid hoolitsema selle eest, et nende kommentaariumid oleksid igasugusest manipuleerimisest ja rämpsust võimalikult puhtad. Umbes neli aastat tagasi vastu võetud kommentaariumide hea tava, mida suuremad väljaanded on järginud, on tema meelest veidi ajast ja arust.

"Seal öeldakse, et kommentaarium on inimeste vaba arvamuse väljendamise koht, et see ei ole ajakirjandus ja et toimetus ei vastuta selle eest, mis seal toimub. Tegelikult, nagu me teame ka mõnest kohtujuhtumist - Delfi ja (Vjatšeslav) Leedo kohtujuhtum näiteks -, vastutab toimetus küll, siis kui toimetus saab teada, et nende kommentaaridega oli mingi probleem. Seetõttu peaksid ajakirjandusväljaanded hoolitsema selle eest, et ühest ja samast arvutist ei saaks kirjutada kommentaare kogu aeg," rääkis Tammerk.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    20. January 2011, 14:04
    Otsi:

    Ava täpsem otsing