Austria politsei otsib Röövel-Obamat

Kadrin Karner 23. jaanuar 2011, 18:04

Austria politsei otsib taga pangaröövlit, kes kannab röövide ajal USA presidendi Barack Obama näoga kummist maski, kuid samas räägib nagu kohalik elanik, vahendas BBC.

Politsei teatel oli nn Röövel-Obama teisipäevane pangarööv kuues sellesarnane Inn River piirkonnas alates 2008. aastast. Arvatakse, et pangaröövid on toime pannud üks ja sama isik. Tema strateegia on alati sama, ainult põgenemisel kasutatavad autod muutuvad, märkisid võimud. 

Röövel-Obama tegutseb nii, et saabub panka alati just enne sulgemist, on varustatud relvaga ja musta õlakotiga ning kandes maski. Röövel kõneleb kohalikku dialekti, mistõttu arvatakse, et ta võib olla pärit Inn River piirkonnast või näiteks kuskilt Saksa piiri lähistelt.

Usutakse, et ta on Handenbergist varastanud vähemalt 10 000 eurot, kuigi tema suurimaks saagiks loetakse Austria uudisteportaali krone.at andmetel 2009. aasta juulis saadud 40 000 eurot. 

Varasematel röövidel, enne kui USA presidendiks sai Barack Obama, on röövel kandnud ka vana mehe nägu kujutavat maski. Veebruaris 2010. sai ta väidetavalt hakkama prohmakaga, kui saabus panka liiga hilja ning „jäeti“ ukse taha.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    23. January 2011, 18:05
    Otsi:

    Ava täpsem otsing