Kadrin Karner • 23. jaanuar 2011 kell 6:33

Sooäär: üleriigilised valimisnimekirjad maha

Reformierakonna fraktsiooni liige Imre Sooäär arvab, et erakondade üleriiklikud valimisnimekirjad tuleks kaotada, sest nende mandaadid ei näita tegelikku rahva toetust.

"Sisuliselt on need ju kompensatsioonimandaadid, mis selle riikliku nimekirjaga jagatakse. Mõned nimetavad seda ka parteibroilerite sissesaamise nimekirjaks, kus siis tõesti 200-300 häälega on võimalik riigikokku pääseda. See ei ole tegelikult õige, et inimesed on riigikogus, kui nad näiteks Edgar Savisaare selja taga kandideerivad ning tema tuules paarisaja häälega sisse saavad," ütles Sooäär Delfile.

Sooääre arvates tuleks erakondade üldnimekirjad, ehk tema enda sõnade järgi n-ö kompensatsioonimandaadid sootuks kaotada. "Siis oleks palju reaalsem ja selgem, et nendel inimestel, kes on riigikokku valitud, on tõesti rahva enamuse usaldus," märkis Sooäär, kes ise on Reformierakonna üldnimekirjas 45. kohal.

Hetkel kuum