Eesti pakiautomaatide looja haub börsiplaani

ÄP 25. jaanuar 2011, 00:00

Ettevõttel on huvitavaid tööpakkumisi Soomest, Venemaalt, Tšehhist ja Slovakkiast, vahendas Testmarket.

Esmalt ootab täitmist suurem tellimus Venemaalt. Suurim eralogistikafirma CPCR Express tellis ettevõttelt prooviks 20 automaati, millest 15 paigutatakse Moskvasse ja ülejäänud Peterburi.

Veebruariks peaks võrgustik turule jõudma kaubamärgi PickPoint.ru nime all. Kui see osutub edukaks, soetab teenusepakkuja veel 100-200 masinat.

Tšehhis koidab riskantsem stsenaarium. Tšehhis ja Slovakkias peavad eestlased ise võrgustiku looma ja tööle panema, mille edu korral kohalikud ettevõtted üle võtavad. Kulla sõnul näitab SmartPosti kogemus, et lihtsam on müüa juba toimivat võrku, mille kliendid on omaks võtnud. Samas nõuab suure võrgustiku käimapanek rohkem raha.

Eestlastelt pakiautomaatide võrgustiku ostnud Itella on Kulla sõnul samuti huvitatud koostööst nendega. Põhjanaabrid saavad Cleveronilt osta täislahenduse automaadikappidest tarkvaralahenduse ja oskusteabeni, kuidas võrku hallata.

Pakiautomaadid meelitavad Eestis ka riiklikku postifirmat Eesti Post, mis mullu esimesed seadmed Tallinnas Viru keskuse välisseinale tööle pani. Pakiautomaatidega plaanib postifirma ka Balti turule laieneda.

Mullu suvel SmartPosti pakiautomaatide võrgustiku ostnud Itella teatab, et laieneb teenusega Soome turule ja kevadest saab automaatide vahendusel saata pakke ka Eesti ja Soome vahel automaadist automaati. "Esimesed viisteist pakiautomaati pannakse üles Helsingi lähiümbruses asuvatesse kaubanduskeskustesse ja Prisma kaubandusketi kauplustesse. Automaatide kasutuselevõtt on osa pakiteenuse võrgustiku laiendamisplaanist," ütles Itella Posti pakiteeninduste juhataja Aku Happo.

Itella SmartPOSTi tegevjuhi Risto Eelmaa sõnul saab tänu Soome laienemisele võimalikuks pakkide saatmine Eesti ja Soome vahel pakiautomaadist pakiautomaati. "Eestis on SmartPOSTi pakiteenust kasutanud juba üle 144 000 kliendi, neist pooled on korduvkasutajad. Meil on umbes 21protsendiline turuosa Eesti eraisikute pakisaadetiste turust," märkis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:46

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing