Ericssoni kuuekordne kasumikasv jäi ootustele alla

Raivo Sormunen 25. jaanuar 2011, 09:14

Tänu ühisfirma Sony Ericssoni tulemuste paranemisele ja väiksematele restruktureerimiskuludele õnnestus maailma suurimal võrguseadmete tootjal Ericssonil näidata 2010. aasta neljandas kvartalis 4,4 miljardi Rootsi kroonist puhkasumit (1,34 krooni aktsia kohta), mida on kuus korda enam kui aasta eest.

Samas ootasid Bloombergi andmeil analüütikud keskmiselt 4,72 miljardi kroonist puhaskasumit.

Ühisfirmasid ja restruktureerimiskulusid arvestamata ulatus viimase kvartali tegevuskasum 8,4 miljardi Rootsi kroonini ehk 12% parema numbrini kui aasta varem.

Ühisfirmadest (Sony Ericsson, ST-Ericsson) saadud kahjum ulatus restruktureerimiskulusid arvestamata neljandas kvartalis 0,3 miljardi kroonini ehk 0,1 miljardit parema tulemusi kui aasta eest.  Korrigeeritud positiivne rahavoog ulatus neljandas kvartalis 16,2 miljardi Rootsi kroonini (13,6 miljardit krooni aasta eest).

Ericssoni neljanda kvartali käive ulatus 62,8 miljardi Rootsi kroonini, näidates aastaga 8 protsendilist edasiminekut. Nii jäi kogu aasta müügimahuks 203,3 miljardit krooni ehk 2009. aastast 2% madalam number. Samas ületas kvartaalne müügikasvu number 5,5 protsendiga analüütikute keskmist prognoosi.

„Ettevõtte loodab, et 2011. aastal jätkub mobiilse lairibavõrkude tugev müük,“ märkus raportis ettevõtte tegevjuht Hans Vestberg.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. January 2011, 09:14
Otsi:

Ava täpsem otsing