Piiks piiks ja raha tuleb

ÄP 26. jaanuar 2011, 00:00

SMS-laenu pakkujad olid eduga rahul, ehkki kliendile oli saadav laenuraha ülikallis - arvestuslik aastaintress ulatus üle 400 protsendi.

Üks esimesi SMS-laenude pakkujaid, OÜ SMS Laen juhatuse liige Toomas Allikas rääkis aastal 2006: "Nagu aeg on näidanud, on inimestel sellist laenu vaja. Kliendile on esmatähtis laenu saamise lihtsus ja turvalisus ning meil on sellega kõik korras."

Jõulude ajal on raske ebaedukas olla. Ehkki pakkujaid on palju ja konkurents on tihe, rääkis Goldberg Private Loan Solutions juhatuse liige Indrek Goldberg .

Samas oli ta sunnitud tõdema, et probleeme on neil tekkinud umbes kümnendikuga kõigist laenuklientidest, kuid nende lahendamisel on SMS Laenul abiks üks nende aktsionäre, AS Era Liisingu Inkassoteenused.

Osaühingu Private Loan Solutions juhatuse liige Indrek Goldberg märkis, et lühiajaliste laenude puhul pole õige aastaintressiga manipuleerida. Arvestuslik aastaintress võib ju olla üle 400 protsendi, kuid see ei tähenda, et iga miljoni pealt on võimalik 4 miljonit krooni teenida. SMS-laenude kasumlikkus on võrreldav Eesti ettevõtluse keskmise rentaablusega, märkis ta.

Ainsa pangana pakkus SMS-laene Balti Investeeringute Grupp.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:08

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing