Hongkong suunab reservid arenevatele turgudele

Fredy-Edwin Esse, California 26. jaanuar 2011, 14:54

Maailma suuruselt kaheksanda välisvaluuta reservi omanik Hongkong on öelnud, et soetab arenevate turgudele väärtpabereid, nende hulgas ka Hiina aktsiaid ning võlakirju.

Hongkongi rahandusinstitutsiooni (HKMA) juhi Norman Chani sõnade kohaselt tehakse sujuvaid ning vajalikke muudatusi investeeringutes, vahendab Bloomberg.

HKMA ootab hetkel Hiina valuutaregulaatorilt uusi kvoote Hiina aktsiatesse ja võlakirjadesse investeerimisel, sõnas Chan. Daiwa Capital Marketsi ökonomisti Kevin Lai sõnul näitavad tänased kommentaarid, et HKMA toetab Hiina rahvusvaluuta jüaani rahvusvahelistumist. "Hongkongi senine üleliigne sõltuvus dollarist oli vältimatu," märkis ta.

Chani sõnul peab Hongkong enda investeeringuid mitmekesistama, sest maailma finantsturgudel valitsevad endiselt ebakindlad olud, tuues välja USA majanduse nõrga väljavaate ning inflatsioonitondi arenevatel turgudel. 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. January 2011, 14:55
Otsi:

Ava täpsem otsing