Anne Oja • 27. jaanuar 2011 kell 15:49

Savisaar: eestlased jooksevad astmelisele tulumaksule tormi

Keskerakonna juht ja Tallinna linnapea läkitas tallinlastele e-kirja, kus kirjeldab eestlaste tungi astmelise tulumaksuga Soome, kuna peaminister Andrus Ansipi totalitaarne poliitika ning Venemaale sarnanev maksu- ja sotsiaalsüsteem on neid ära tüüdanud.

"Eestist minnakse eelkõige Soome, kus on astmeline tulumaks; kus kehtib ettevõtete tulumaks; kus toiduainetel on madalam käibemaks, ehk kus on olemas kõik see, mille sisseviimist ka Eestis on Keskerakond kogu aeg taotlenud. Soomes iseenesestmõistetavad asjad on iseenesestmõistetavad ka eestlastele -  muidu meie inimesed sinna ju ei põgeneks," kirjutab Savisaar.

"Ainult Reformierakonna ja IRLi valitsus soovib vahendeid valimata võimule klammerdudes põlistada meie praegust maksu- ja sotsiaalsüsteemi, mis sarnaneb rohkem Venemaale," lisab ta. "Ansipi võimu jätkumisel võid olla kindel, et Eesti rahvaarvu langus kiireneb veelgi."

Seejuures süüdistas Savisaar praegust valitsust hinnatõusu genereerimises ja kutsus inimesi Keskerakonda võimule aitama. "Aita Keskerakonda üks kord ja Keskerakond aitab Sind ja tervet Eestit järgmised neli aastat!" lubas Savisaar.

Kuidas Savisaar kõigile Tallinnast välismaale tööle läinud inimesed elukohajärgse ja miinimumpalgast kõrgema sissetulekuga ameti annaks ning hinnatõusud pidurdaks poliitik ei selgitanud.

Hetkel kuum