Vene sihtgrupile turundades pane reklaamile värvi juurde

Kadrin Karner 28. jaanuar 2011, 00:00

"Võrreldes eestlasega on venelane rohkem väljapoole suunatud ja reklaamile vastuvõtlikum," rõhutas Kriger eile toimunud Best Marketingi seminaril "Turundamine venekeelsele sihtrühmale Eestis''.

Reklaamiagentuuris Nebo töötava Vladimir Pavlovi sõnul ei pea venekeelsele sihtrühmale tegema eraldi reklaami. "Paljud loevad ka eesti keeles ja on see segadusttekitav, kui loed kahte erinevat sõnumit ühe ja sama asja kohta," põhjendas ta ning lisas, et kulud on kahe reklaami puhul kahekordsed, kuid ta ei usu, et toote müük sellest kahekordistub. Erandina võib tema sõnul kaaluda täiesti erineva reklaami tegemist Ida-Virumaa venekeelsele elanikkonnale.

Oluline on toote lõpphind, kokkuhoitud summa pole oluline. Soodushinnaga toote puhul tasub Pavlovi sõnul ära märkida toote lõpphind või protsent, mille võrra toode on odavamaks läinud, aga mitte tuua välja seda summat, mille võrra klient saab toote odavamalt. "Venelane ei taha tunda end vaesena, et peab raha säästes hakkama saama," selgitas Pavlov.

Krigeri sõnul on oluline reklaamitavaga samastumine. Näiteks kui reklaamis on vene kodu, siis pööra tähelepanu, et see oleks ehtne vene kodu. Venelane ei paneks iial lauale üht toiduvaagnat, vaid kataks laua rikkalikult, ütles Kriger. "Peab olema natuke ülepakutud, siis on ta venelase jaoks kindlasti hea," näitlikustas uuringuekspert.

Kehvad auhinnad ei peibuta. Sky Media müügidirektor Heiki Abel rääkis, et tarbijamängude puhul on üks reegel: kui väärt kingitust pole välja pakkuda, jäta mäng üldse tegemata. "Kuulajale auhinda pakkudes ei ole mõtet koonerdada ehk kolme šampooni ei maksa pakkuda. Kui rohkemat lubada ei saa, siis jäta mäng parem üldse tegemata," rääkis Abel.

Ta lisas, et ühe õnnestunud raadiomängu käigus oli kümnele võitjale auhinnaks välja pandud 100 liitrit bensiini ning mängu saatis tohutu edu.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:46
    Otsi:

    Ava täpsem otsing