Ford ei täitnud investorite ootusi, aktsia kukub

Rait Rebane 28. jaanuar 2011, 20:01

Ühendriikide autotootja Fordi kümnendi suurim aastakasum tõestab, et aastaid kestnud kulude kärpimine on end viimaks ära tasunud. Vaatamata sellele, viis pettumust valmistanud neljas kvartal ettevõtte aktsia langusesse.

Ford suutis aastaga kasumit enam kui kahekordistada 2,7 miljardilt 6,6 miljardi dollarini. Jättes välja võla tagasimaksmise ning Mercury tootmise teenis Ford aktsia kohta 1,91 dollarit, mis jääb analüütikute prognoositud 2,05 dollarile siiski alla.

Samuti valmistas pettumust neljanda kvartali kasum, mis kukkus 79 protsenti 190 miljoni dollarini, 5 senti aktsia kohta. Siin kohal tuleb mainida, et kasumist on maha arvatud riigile võla suures mahus tagasimaksmine.

Fordi teatel hoiatasid nad investoreid ühekordse väljamineku eest, kuid jättis mainimata suure mahulisest kulude kärpimisest Euroopas, mis tingis ka neljanda kvartali tulemuste languse. Samuti avaldas ettevõte, et kasumile andis löögi ka oodatust suuremad turunduskulud USA-s.

Autotootja head ajad pole veel alanud ning ettevõttel on veel palju teha, et võita ka investorite usaldus. Ettevõtte tegevjuht Alan Mulally aga kinnitab, et tänavune aasta on veelgi parem kui eelmine.

Täna keskpäevaks on Fordi aktsia kukkunud 11,66 protsenti 16,6 dollarile. Tänane kauplemisaktiivsus on kerkinud keskmiselt 56,6 miljonilt aktsialt 328,2 miljoni aktsiani.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. January 2011, 20:01
Otsi:

Ava täpsem otsing