Anne Oja • 28. jaanuar 2011 kell 16:48

Valija kiri Savisaarele: sõitke Soome või Venemaale!

Keskerakonna juht Edgar Savisaar saatis eile valijaile kirja, kus kutsus astmelise tulumaksu kehtestavat Keskerakonda võimule aitama. Äripäev avaldab uudise kommentaarina veebi lisatud valija seisukohad, mida too tulutult Savisaarele öelda vastuskirjaga öelda tahtis.

Järgneb end Kodanikuks nimetanud valija selgitus, mis Savisaarele kirja saatmisel juhtus ja kiri ise.

Tahtsin Savisaarele vastu kirjutada, aga sain veateate, et sellel aadressile ei saa vastust saata. Panen siis vastuse siia (Äripäeva veebiuudise kommentaariks - toim), sest ilmselt Savisaart huvitab ainult oma ila ajamine, mitte kirja saajate arvamus.

Tere hr Savisaar!

Palun minge ja sõitke ise ka Soome või Venemaale. Teile ju meeldib kummastki riigist midagi.

Kas sellest paanika külvamisest endal paha ei hakka?

Millistest rikastest Te seal räägite, kellelt te oma astmelise tulumaksuga tahate rohkem tulumaksu võtta? Kas 1000 eurot kuus on mingi rikkuse tunnusmärk?? Minge tehke selline ettepanek Soomes, Rootsis, millega meid kogu aeg võrdlete ja tõstke seal 1000 euro pealt tulumaks 26% peale - järgmine päev loobitakse Teid kividega.

Erineks Te siis kuidagi nendest, keda Te päevast päeva siunate! Pada sõimab katelt, ühed mustad mõlemad.

Kui Teid huvitab valija arvamus, võiksite anda lühikese ja mittedemagoogilise vastuse näiteks kahele viimastel nädalatel toimunud olukorrale.

1. Kui kapo Kaimo Järviku arreteeris, ta süü omaks võttis ja lahkumisavalduse esitas, avaldas "kallutamatu" ja ainuke "aus" meediakants, Raepress, selle kohta ainult lakoonilise teate: hr Järvik esitas lahkumisavalduse ja abilinnapea Aas rahuldas selle. Kas rohkem ei olnud midagi lisada??

2. Kas eile või üleeile rääkis Tallinna televisioonis hr Laasi IRLi parteiasjameestest, kes olid nõunikena riigipalgale võetud? Selline tegu on taunitav ja sellest peabki rääkima. Samas võtaks Teie ees mütsi maha, kui enda tagahoovis toimuvast ka räägiksite. Usun, et ei ole vaja näiteid tuua, teate ju ise kõige paremini.

Ma ei ole ühegi partei tulihingeline toetaja ega poolda kindlasti ühe partei ainuvõimu, seda Toompeal ega Tallinnas. Parempoolsuse kõrval võiks olla konstruktiivne ja sisukas vasakpoolsus. Kahjuks sellist jõudu meil Eestis ei ole!

Hetkel kuum