Toomas Tõniste: Eesti ettevõtjate huvid Hiinas ja Venemaal

29. jaanuar 2011, 16:23

Niipalju peaks Eestil riiklikke huvisid kindlasti olema, et oma julgeolekut kindlustada. Muu on teostatav n-ö töö käigus, arvas IRLi liige Toomas Tõniste.

PR-hai Meelis Kubits kirjutas oma arvamusartiklis, et "Meil armastakse rääkida sellest, et Venemaal on Eestis suured huvid. Päris kindlasti pole Venemaa huvid Eesti suhtes nii suured kui teistel naabritel Rootsil ja Soomel. Või siis nii kilomeetrite poolest kui ka kultuurilises mõttes kaugel riigil nagu USA-l. Aga oma huvid on Venemaal Eesti suhtes kindlasti. Pigem võiks küsida, miks ei ole Eestil Venemaa suunal oma huve?"

"Ma arvan, et ettevõtjad on piisavalt targad ja tugevad, et välisturgudel hakkama saada. Niipalju oleks ehk vaja, et ettevõtjad saaksid saatkondadest ka reaalset tuge ja toimuks riiklik lobitöö. Välisriikidest nimetaksin Hiina ja Venemaa, kus Eesti ettevõtjatel on rohkem huvisid," kommenteeris arvamusartiklit Tõniste.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. January 2011, 16:24
Otsi:

Ava täpsem otsing