Silvia Kruusmaa • 31. jaanuar 2011 kell 7:41

Asekantsler: toidu hinnad kerivad üle 2008. aasta taseme 

Tõenäoliselt tõusevad toiduainete hinnad tänavu 2008. aasta omadest veelgi kõrgemale, ütles põllumajandusministeeirumi asekantsler Andres Oopkaup.

Asekantsler meenutas ETV hommikuprogramis "Terevisioon", et 2008. aasta oli maailmas kõrge hinnatasemega aasta. "Praegusel juhul öeldakse, et 2011. aasta väga suure tõenäosusega kas juba on ületanud või kindlasti ületab 2008. aasta hindasid," märkis ta.

Oopkaup selgitas, et tänapäeval ostetakse Euroopas vilja märksa vähem kokku ja selle tõttu ei ole ka suurt midagi välja müüa. Teoorias peaks riigi varu asendama ettevõtjate valduses olevad varud, aga nende olemasolu sõltub sellest, kas ta müüb sügisel vilja ära või peab paremaks seda hoida.

Hetkel kuum