Asekantsler: toidu hinnad kerivad üle 2008. aasta taseme 

Silvia Kruusmaa 31. jaanuar 2011, 10:41

Tõenäoliselt tõusevad toiduainete hinnad tänavu 2008. aasta omadest veelgi kõrgemale, ütles põllumajandusministeeirumi asekantsler Andres Oopkaup.

Asekantsler meenutas ETV hommikuprogramis "Terevisioon", et 2008. aasta oli maailmas kõrge hinnatasemega aasta. "Praegusel juhul öeldakse, et 2011. aasta väga suure tõenäosusega kas juba on ületanud või kindlasti ületab 2008. aasta hindasid," märkis ta.

Oopkaup selgitas, et tänapäeval ostetakse Euroopas vilja märksa vähem kokku ja selle tõttu ei ole ka suurt midagi välja müüa. Teoorias peaks riigi varu asendama ettevõtjate valduses olevad varud, aga nende olemasolu sõltub sellest, kas ta müüb sügisel vilja ära või peab paremaks seda hoida.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    31. January 2011, 10:41
    Otsi:

    Ava täpsem otsing