Brenti toornafta ületas 100 dollari piiri

Rait Rebane 31. jaanuar 2011, 22:19

Poliitiline ebastabiilsus on viimastel päevadel suurel määral mõjutanud toornafta hindasid. Täna pärastlõunalik kerkis esimest korda pärast 2008. aasta oktoobrit Londonis Brenti toornafta üle 100 dollari piiri.

Toornafta kerkis 1,66 dollarit 101,08 dollarini pärastlõunal ning lõpetas päeva 100,78 dollaril. Toornafta hinnad on alates reedest tõusnud, sest levib hirm, et protestijad võivad sulgeda Suessi kanali ning sellega segada toornafta tarnet.

Brenti toornafta on stabiilselt kerkinud koos maailmamajandusega alates augustist, mil hind kõikus 70 dollari piiril.

„Kauplejad ostavad toornaftat, kuna kardavad et Egiptuse konfliktid võivad võtta tõsisema pöörde ning kanduda edasi järgmistesse riikidesse,” teatas BNP Paribase maakler Tom Benz, „siiani kõik liigub ning transport pole häiritud, kuid siiski mure on ja jääb.”

USA turul on täna toornafta hind tund enne sulgemiskella kerkinud 3,18 protsenti 91,19 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. January 2011, 22:19
Otsi:

Ava täpsem otsing