Valgevenele ametnikud said viisakeelu

Katri Soe-Surén 01. veebruar 2011, 10:42

EL otsustas kehtestada Valgevene tippametnikele viisakeelu ning kaalub tulevikus ka majandussanktsioone.

Euroopa Liidu välisministrid otsustasid kehtestada Valgevene presidendile Aleksander Lukashenkole ja veel 157 ametnikule viisakeelu. Samas lihtsustatakse viisakeeldu tavakodanikele ning toetada rahaliselt valitsusväliseid organisatsioone.

Varem väljakuulutatud majandussanktsioonide osas ministrid kokkuleppele ei jõudnud. Sanktsioonid on tulevikus siiski võimalikud, ütles ajakirjanikele üks sanktsioonide pooldajatest Poola välisminister Radek Sikorski. EL välispoliitiline esindaja Catherine Ashton ütles, et selle teema juurde tullakse tagasi, kui Valgevene ei vabasta vahi alt poliitilisi vange.

Minsk vabastas enne EL välisministrite kohtumist vangist 7 vangi, suunates need koduaresti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    01. February 2011, 10:42
    Otsi:

    Ava täpsem otsing