Ilves tunnustab tänavu kolme ettevõtjat

Anne Oja 03. veebruar 2011, 00:00

Nurm, kes on varem kandnud ka aasta põllumehe tiitlit, ütles, et teade talle antavast Valgetähe teenetemärgist tuli ootamatult. "See on kui välk selgest taevast!" ütles Nurm, kes sai teenetemärgi saamisest teada raadiot kuulanud sõbralt.

Nurm ütles, et ei oska Valgetähe teenetemärgi saamist mingi konkreetse asja või saavutusega seostada. "Midagi iseäralikku ma tegelikult teinud ei ole. See on pigem tunnustus kõikidele põlistalu taastajatele," sõnas ta.

Põllumehed vääriks rohkem tunnustust. Nurme hinnangul võiks põllumehed saada presidendilt pisut rohkem teenetemärke kui seni. "Töö, mida talumehed teevad, on ränk mitte ainult füüsiliselt, vaid ka vaimselt, aga nad ehitavad üles selle, mis vahepealsetel aastatel lõhutud oli," rääkis Nurm.

Ligi kümme aastat Lääne-Virumaal Haljalas tegutsenud Bellus Furniture OÜ üks omanikke Rolf Kristian Relander ütles, et tallegi tuli teenetemärgi andmine suure üllatusena. "Ma arvan, et see on teenetemärgi andja otsustada, kui palju neid ettevõtjatele anda. Ise võin vaid rõõmustada, et olen nii auväärses seltskonnas," sõnas Relander küsimuse peale, kas Eesti president võiks ettevõtjatele rohkem teenetemärke anda.

"Eesti Vabariigi 93. aastapäeva eel tänab ja tunnustab meie riik teenetemärkidega inimesi, kes oma tegevusega on aidanud edendada, hoida ja kindlustada Eesti iseseisvust," kirjutas president Ilves otsuse eessõnas. "Sellega väljendab Eesti riik oma tänu inimestele, kelle töö ja pühendumine erinevates eluvaldkondades on muutnud meie maad hoolivamaks ja paremaks, targemaks ja tugevamaks," rõhutas Ilves.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:47
    Otsi:

    Ava täpsem otsing