Välisministeerium soovitab jätkuvalt Egiptusesse mitte reisida

Silvia Kruusmaa 02. veebruar 2011, 10:23

Välisministeerium soovitab jätkuvalt rahutuste toimumise tõttu Egiptusesse mitte reisida ning Egiptuses viibijatel võimalusel riigist lahkuda.

Pingeline olukord jätkub suuremates Egiptuse linnades nagu Kairo, Alexandria, Suez ja Luxor, kust on soovitatav lahkuda. Välisminister Urmas Paeti sõnul tuleb kohapeal liikudes olla äärmiselt ettevaatlik ning vältida rahvakogunemisi ja pimedal ajal liikumist. "Inimesed, kes soovivad Kairo piirkonnast pöörduda tagasi Eestisse, võiksid võtta ühendust Eesti saatkonnaga Kairos. Kairo lennujaamast väljuvad nii osad regulaarlennud kui Euroopa Liidu riikide erireisid," lisas ta.

Rahutused suuremates linnades avaldavad mõju ka teistele Egiptuse piirkondadele, seal hulgas kuurortitele. Paeti sõnul saatis Eesti välisministeerium Sharm el Sheikhi ja Hurghadasse konsulid, kelle ülesanne on nõustada ja vajadusel abistada Eesti elanikest reisijaid ning koguda ja vahendada infot kohapealse olukorra kohta. "Samas tuleb Eesti turistidel järgida reisikorraldajate ja kohalike ametivõimude korraldusi ja soovitusi," rõhutas Paet. Samuti on Eesti konsulid vajadusel valmis abistama ka teiste Euroopa Liidu riikide kodanikke.

Egiptusesse reise korraldavatel turismifirmadel soovitab välisministeerium tungivalt uusi reisijaid riiki mitte lähetada ja olla pidevas ühenduses oma kohapealsete esindajatega. "Rahutuste jätkumistel riigis võivad tekkida olulised häired toiduainete ja kütusega varustamises," ütles Paet.

Rahutuste levimisel Egiptuse Punase Mere kuurortpiirkondadesse soovitab välisministeerium kõik Eesti turistid Egiptusest ära tuua.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on äärmiselt oluline on, et Egiptuse võimud ja meeleavaldajad hoiduksid vägivallast ning olukorrale leitaks demokraatlik lahendus poliitiliste kõneluste tulemusel.

Välisministeerium jälgib olukorda Egiptuses ning annab vajadusel operatiivselt nõuandeid reisijatele. Ööpäevaringselt on võimalik saada konsulaarabi telefonil +372 53 01 9999. Lisainfot reiside toimumise või nende ärajäämise kohta on reisijatel ja nende lähedastel võimalik küsida reisifirmadelt.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    02. February 2011, 10:24
    Otsi:

    Ava täpsem otsing