Siseinfokahtluse saanu kaitseb end Äripäevaga

Kadrin Karner 04. veebruar 2011, 00:00

Eile arutati Liivalaia kohtumajas võimalikku siseinfo kasutamise juhtumit Eesti Telekomi ülevõtmispakkumisel. Kohtu all olid Swedbanki kliendisuhte osakonna endine töötaja Anton Uustalu ja panganduses töötanud Dmitri Poleðtsuk.

Kohtuasjas on prokuröriks Maria Sutt Põhja ringkonnaprokuratuurist, kes esitas turumanipulatsioonisüüdistuse ka Toomas Toolile ja Karoly Kirberile. Nemad mõisteti maakohtus õigeks. Uustalu oli Tooli ja Kirberi istungite usin jälgija, veetes kohtusaalis pikki päevi.

Uustalu: tutvusin Poleðtsukiga Narvas. Eilse istungi esimeses pooles avaldati Uustalu ja Poleðtsuki vahelised telefonikõned. Hiljem vastas Uustalu tunnistajapingis prokuröri küsimustele ning selgitas, kuidas nad Poleðtsukiga tuttavad on. Uustalu sõnul tutvusid nad aastaid tagasi Narvas, kus mõlemad elasid ja tegid koos sporti.

Uustalu ütles oma kaitsja küsimustele vastates, et mingit siseinfot ta omanud pole ning aktsiate soetamisel tegi ta otsused lähtuvalt ajakirjanduses kirjutatust ja tuttavatelt saadud infost.

Süüdistatav ise kohtusaalis Äripäevale teemat kommenteerima ei soostunud, lubades lehega õhtul ühendust võtta, aga Äripäeva trükkimineku ajaks polnud ta seda teinud. Samuti ei tahtnud süüdistustest rääkida Uustalu kaitsja Tanel Mällas.

Kohus küsis Äripäevalt artikleid. Harju maakohus nõudis Äripäevalt välja artiklid, mis sooviti toimikumaterjalide juurde lisada. Tekstid pärinevad 2009. aasta suve teisest poolest ning räägivad toimetuse välja mõeldud Investor Toomase TEO LT aktsiaostust, Investor Toomase juulikuistest tehingutest ja Balti börsidele prognoositud aktsiatõusudest.

Kui siseinfo kahtlus novembris 2009 avalikuks sai, kirjutas Äripäev Anton Uustalust järgmist: "Uustalu on Narva Pähklimäe Gümnaasiumi vilistlane. Kooli ajal oli ta nutikas poiss, käis ühelt reaalainete olümpiaadilt teisele. 2002. aastal pürgis toona Res Publica ridadesse kuulunud TTÜ tudeng Narva linnavolikokku, sai 19 häält ja jäi volikogust välja. 2008. aasta algusest on noor mees parteitu. Mõni aeg tagasi jäi ta ilma ka töökohast Swedbank Eesti peakontoris, kus töötas kliendisuhete osakonnas."

Eesti Telekomi aktsiate ülevõtmispakkumine toimus 2009. aastal 24. augustist 9. oktoobrini ning pakkumist korraldas SEB Pank.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:47
    Otsi:

    Ava täpsem otsing