Volvo nõrk, kuid optimistlik

Fredy-Edwin Esse, California 04. veebruar 2011, 09:26

Maailma suuruselt teine veoautode tootja Volvo AB pöördus neljandas kvartalis taas kasumisse ja loodab näha turu kasvu, kuid tulemused ei vastanud analüütikute ootustele.

Volvo puhaskasumiks kujunes 3,23 miljonit Rootsi krooni ehk 364 miljonit eurot, samas kui aasta tagasi saadi 225 miljoni eurone kahjum. Bloombergi poolt küsitletud analüütikud prognoosisid kasumiks 440 miljonit eurot. Volvo käive tõusis 23%, 8,3 miljardi euroni.

Kuigi tulemused on loodetust nõrgemad, vaatab firma juhtkond lootusrikkalt tulevikku. Selle aasta Euroopa ja Põhja-Ameerika müügiprognoosi tõsteti mõlemas regioonis 220 000 veoautoni. Selle tingis juba hea 2010. aasta, kus nende regioonide jaemüüjad ja tööstusfirmad hakkasid taas rohkem kaupa vedama.

Volvot ootab ees ka juhtkonna muudatus, sest käesoleva aasta keskel astub ametist tagasi firma tegevjuht ning asemikku pole veel leitud. Firma pöördus tagasi kasumisse läinud aasta esimeses kvartalis pärast viite järjestikust kahjumlikku kvartalit, mille jooksul saadi 1,8 miljardi euro suurune kahjum.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. February 2011, 09:27
Otsi:

Ava täpsem otsing